28/1

Idag har jag och Cassis varit ute på promenad och det gick jätte bra tills hon tyckte att vi kommit förlångt hemifrån då började hon skutta runt lite så vi vände och då lugnade hon ner sig direkt.
När vi kom tillbaka ställde jag henne på gången och borstade henne och tränade på att lyfta hovarna. Hon står jätte snällt när man borstar henne.

Red på banan med Cherokee idag och han gick bra helst på slutet, men det märks att vi inte har varit iväg och tränat dressyr på ett tag utan mest lufsat runt i skogen vi måste ta oss iväg och träna för Åsa snart.

Liten uppdatering!!

Det går jätte bra med Cassis ( som jag har valt och kalla henne ) hon har kommit väl in i flocken och kommer fram till en direkt när man kommer ut i hagen. Går också jätte bra att leda henne mycket mera har jag inte gjort eftersom jag vill att hon ska känna sig hemma innan jag gör en massa saker med henne. I kväll ska jag ta in henne och ställa henne på gången och borsta henne.

Har varit ute och ridit hela dagen idag känns det som började med en ridtur på Bjarka tillsammans med Anna och Håkan,  sedan skrittade jag ut barbacka på Hanna, sedan red jag och Cherokee på en tur med Maria och Avril .

Nu ska jag ut och greja med Cassis!

Lite bilder jag fått av Sofi!

 Cassis och Susand

 Cassis kollar in Cherokee

   Cassis

NU har hon kommit!!

Äntligen har min lilla stumpa kommit,  idag var det rätt häst som kom och den lilla ponnyn fick åka hem. 

Ha en underbar Fredag !
 


En sådan besvikelse !!!!!!!

Min häst var en ponny när den steg ur lastbilen.
 
Det vissade sig att han som skulle skjutsa min häst till Söderhamn där hon skulle stiga på lastbilen hade tagit fel häst ur hagen och på så sätt skickat fel häst till mig mitt två åriga sto vissade sig vara ett nio årigt ponnysto på ca 130 cm i mankhöjd när den kom helt chockad leder jag ut ponnyn på stallplanen innan jag säger att det här är faktiskt fel häst, som tur är löser sig allt till det  bästa när dom kommer med min häst imorgon och hämtar igen den lilla väldigt söta ponnyn.  Det som är mest sjukt är att jag inatt drömde exakt detta att jag fick fel häst och fem minuter innan transporten kommer berättat min dröm för Sofie och dom andra som var här sjukt att en dröm kan slå in så .

Massa lyckades fånga hela spektaklet på film.  

Min snygga blogg

Tack snälla Sofi som fixat en så snygg blogg till mig är verkligen jätte nöjd.
Visst är den snygg?
Sofi du är bäst!!!

Äntligen!!

På Torsdag kommer Bakkegårdens Cassiopeia ( min nya häst) krångligt namn. Kan knappt vänta vill att det ska bli Torsdag nu det här är värre än när man som barn väntade på jultomten   :)


Tjingeling !

Vad jag längtar!

Gud va jag längtar efter min lilla häst förhoppningsvis är hon hos mig näst helg.
Många vill veta mera om min nya häst men tyvärr för tillfället har jag inte så mycket info att ge ut mer än att hon är en blandning mellan oldenburgare och fullblod, återkommer med mera info om stam när jag har hämtat hem henne och kan läsa i hennes paper.

Idag har jag och ´Cherokee varit ute på en jätte härlig ridtur han sköte sig väldigt bra och kändes väldigt mjuk och följsam vilket troligen beror på att jag tränade att böja halsen på små volter och flera andra mjuk görande övningar i Onsdags och efter det  har han vilat p g a  kylan.

 Sätter in en bild på mig och Cherokee som jag har fått av Sofie Fröberg kortet är tagit på en hopptävling i  Matfors 2007  .

   

Ha en härlig fortsättning på helgen!


Nya hästen!

Jag ska bli hästägare igen ska köpa ett två årigt sto av Alfta hästsport, vet inte riktigt när jag kan få hem henne men jag längtar verkligen efter att få börja lära känna denna lilla häst och hoppas att vi ska komma bra överens.
Det känns verkligen roligt att få börja alldeles från början ska verkligen lägga tid på att bygga upp ett förtroende mellan oss med hjälp av  PNH och inte stressa .
 
   Är hon inte söt  


Jag och Cherokee har varit ute på en ridtur idag, jag red i repgrimma han var underbart snäll och lydig jag litar verkligten helt och hållet på honom hoppas att jag kommer få samma band till den nya hästen.
 
Mvh Maria    


Grattis storebror !!

Ett jätte stort grattis till Peter som fyller 29 år idag och lycka till på skidtävlingarna i Östersund i helgen  


      


Ha en bra födelsedag Peter !

   

Tillbaka till vardagen!

Efter ett långt jullov känns det lite skönt när allting börjar återgå till det vanliga, har en fått mjuk start eftersom att ridlektionerna inte börjar förens på måndag. 

Igår vart det en  tripp in till Sundsvall jag har fått pengar i julklapp av mina föräldrar till att köpa en säkerhetsväst dom tycker jag behöver en sådan nu när jag rider så många olika hästar och eftersom jag inte prioriterade ett köp av en väst själv fick jag pengar till en av dom, tyvärr hade dom inte dom två västar som  jag tyckte var bäst i min storlek så jag får vänta tills dom får in den igen.                                   

 Det här en av dom två västar som jag tyckte bäst om men försäljaren tyckte den var lite kort i ryggen och över revbenen i den storlek jag provade så tyckte jag skulle ha en större storlek. 

Idag har jag ridit både Bjarka och Hanna, tränade på banan med Hanna och red i djupsnön på längderna bort mot hemgården med Bjarka.  Båda två sköte sig väldigt bra men Hanna är väldigt stel i höger sidan tränade mycket volt er och serpentiner med henne för att försöka få henne att slappna av i nacke och hals rider bägge två i repgrimma och det fungerar jätte bra. 

Det var allt för den här gången på återseende!
     

Tillbaka på Lindberga

Nu är jag och Cherokee tillbaka på Lindberga efter ett långt och härligt jullov hemma hos mamma och pappa i Ramsele,  riktigt roligt att umgås med familjen och träffa kompisar som man inte har träffat på ett tag även om jag inte hann med att träffa alla tiden räcker inte riktigt till och måste erkänna att jag har blivet bortskämd med mammas goda mat varje dag tar nog ett tag att vänja sig med att  äta min egenhändigt lagade mat som aldrig blir lika god även om jag använder mammas recept konstigt, tur att mamma skickat några matlådor ;)

Under min vistelse i Ramsele har jag hunnit med att rida Cherokee väldigt mycket, har även varit med på  hoppträning för Per Erick Ericksson väldigt roligt har inte tränat för honom sedan jag flyttade till Stöde. Cherokee sköte sig väldigt bra bara synd att det var väldigt kallt i Lördags och ridhuset i Ramsele inte är isolerat så det vart kyligt.

  
Tack och hej  för den här gången !


RSS 2.0