Halloween!

Har jobbat på hemgården hela dagen och ikväll hade  vi  halloweenfirande med ungdomarna från hemgården här på Lindberga, vi klädde ut oss och åt en god halloweenmiddag vi hade verkligen trevligt.  Jag klädde ut mig till spådam det är konstigt hur roligt det kan vara att klä ut sig ibland. 
Tyvärr har jag förlagt min kamera så det blev inga bilder från vårt firande.
    Halloween kort 2

Ha det bra!!

Planer inför helgen !!!

Idag har vi fortsatt med ridlägret här på Lindberga idag var dom åtta stycken, det har gått jätte bra förutom några frusna fötter och händer har dagen förlöpt utan missöden och alla verkade glada och nöjda. 

Nu ser jag fram emot den kommande helgen då Lindberga Gård anordnar middag och fest på Edeskola ska verkligen bli kul.       


Fredag
-  Rida
-  Tvätta och städa
- TV Idol

Lördag
- Träning på Näset för Åsa
- Fest på Edeskola

Söndag
- Inget planerat får se vad jag hittar på

Jag ser det snöar nu blir det vinter som jag har längtat!!!!

Det är så roligt att det snöar så snart kanske jag äntligen kan ut och åka skidor igen "JIPPI !! " .

Jag måste nog brodda Cherokee imorgon om det fortsätter att snöar så han inte  står på huvudet ute i hagen, han har bara broddhål i trakten men det får räcka tills Jonas ( hovslagaren) kan komma  sätta på honom vinterskor med snösulor och fyra brodd.

Har haft ridläger idag, det var nio tjejer med, fyra stycken sover över och är med på ridläger  imorgon också , fick välja om man ville vara med en el två dagar vi har haft det jätte trevligt idag.
 
Nu ska jag duscha sedan krypa ner under en filt och se på Bonde söker fru.

Ha det bra!!
  


Bio

Igår var jag och såg på MAMMA MIA , den var väldigt bra hade inte förväntat mig att den skulle vara så bra över förväntan den är klart värt att gå och se det var jag , Anna Lena ,Sanna och Oliver som åkte på bio jag och Sanna såg MAMMA MIA , Anna Lena och Oliver såg Patrik 1,5  för Sanna hade sett den och Anna Lena hade redan sett MAMMA MIA.

 Idag ska jag jobba hela dagen på hemgården vi ska nog åka hit till Lindberga och rida ska äta frukost och sedan åka iväg till hemgården. 

   

Ny Blogg

Nu har Emma Höglund börjat blogga kolla in hennes blogg mahogluns.blogg.se


 Emma Höglund på körtävling i Timrå bilden hämtad från västernorrlands körsällskaps hemsida

Hoppträning!

Har varit på Näset hela helgen och tränat för Ted Nätterqvist, det har varit jätte kul. Cherokee har gått super bra hela helgen inte vägrat mer är fyra gånger på hela helgen och när man tränar för Ted blir det rätt många språng  bana bägge dagarna med ca 11- 13 hinder som man rider två gånger ,  undertecknad glömde banan två gånger i Lördags fick totalt hjärnsläpp.  
Jag ska nog vara med nästa gång han kommer också. 

Tack och hej 

  
 

Träning

Började dagen med att träna horsemanship i solen  tillsammans med Anna Lena och Sofie.
Cherokee var verkligen vaken och lyhörd idag jätte roligt.  Tränade lite hoppning från marken och han gick i lugn och balanserad galopp både före och efter hindret.
Sedan vart jag och Anna Lena bjuden på lunch hos Fia , efter lunchen red jag Bjarka en sväng.  
   
Lite bilder från träningen.
    

 
  


Stadsresa !!

Idag har jag varit till Sundsvall tillsammans med Anna Lenaoch vi hade jätte trevligt.
Jag tittade på soffbord både på fyndlagret och Ikea men köpte inget bord det blev en ny ridhjälm istället som jag köpte på Kings och på fyndlagret köpte jag en taklampa och en slalomhjälm så nu ska det bli åka av.  

Jag längtar verkligen till vintern och Julen tycker den här tiden just innan snön kommer är så tråkig.

  
   

Anna Lenas blogg

Anna Lena har skaffat blogg där hon kommer att skriva om vad som händer på Lindberga kolla in den lindbergagarden.blogg.se

Ha det Bra

Nu är jag klar!Nu har jag möblerat om vart extra nöjd med köksbordets plasering närmare köket, funderar på att införskaffa ett soffbord som passar och jag måste flytta lampan som hamnade ovanför soffan  
 

Det har varit konfirmationsläger här idag dom var tjugo stycken och dom flesta hade aldrig ridet förut men det gick jätte bra och alla verkar nöjda, vi hade delat upp ungdomarna i  tre grupper jag och Marie Ericksson hade hand om ridningen , Anna Lena hade slöjd och prästen hade undervisning.  Vi hade en jätte rolig dag, ungdomarna var jätte trevliga.
 
Ha det bra! 

Möblering!!!

Jag håller på att städa och samtidigt bestämde jag mig för att flytta om möblerna men vet inte om jag får till det, kanske slutar det att jag flyttar tillbaks allt som det var vi får se.

Lägger ut bilder på hur det  blev när jag är klar.
 
Nu ska jag fortsätta flytta runt möbler!

Skadade hästar

I går morse fick jag kalla på veterinären eftersom att hästarna hade rymt under natten igen och  Kingen hade ett jätte sår på rumpan som behövde sys och Morsk hade också gjort illa sig på ett framben och var jättesvullen så nu går bägge två på penicillin,  veterinären fick även titta på Senatorn som varit halt sedan i Söndags och hon konstaterade att det troligen var en lårkaka,  passade också på att vaccinera  Cherokee, Ninni och Cosmos som ni hör fick vår stackars veterinär jobba hårt här på gården. 

Idag har jag ridet Bjarka för första gången tillsammans med andra hästar, red tillsammans med Ellen och Olina två tjejer som praktiserar här den här veckan dom red Raisa och Sol det gick jätte bra Bjarka sköte sig  bra galopperade för första gången. 

Är fortfarande förkyld och täppt i näsan hoppas det blir bättre imorgon!

Tack och hej  

Travtränare och monteryttareFia och Anna Lena har blivet stolta ägare till  varmblobsstoet  Beauty Hanna och jag ska få den stora äran att ridträna och kanske starta Monte med henne det ska bli spännade.   Så nu ska jag bli travtränare och monteryttare tänka sig.

Har varit på snabb visit i stan med Anna Lena idag, köpte foder till Cherokee ska börja ge honom linfrö vi var också på Clas Olsson och köpte lite smått och gott  jag hade bråttom hem till ridlektionerna  så vi hann inte på några fler ställen vi köpte med oss middag från Blå kiosken jätte gott .
 Jag håller på att bli förkyld är jätte täppt i näsan och har lite ont i halsen så nu ska jag dricka te och gå och lägga mig och hoppas på  att må bättre i morgon.
 
God Natt  


En kaotisk morgon på ranchen!!!

Som vanligt blir det inte som man planerar när man bor på en hästgård , jag skulle kliva upp tidigt så att jag skulle kunna äta frukost i lugn och ro innan jag skulle åka till träningen, men när jag skulle sätta mig till ro och äta slängde jag en blick ut genom fönstret fick då se att stängslet var ner rivet och alla hästar var lösa, var bara att slänga på sig kläderna och springa ut.  Det var när jag kom ut jag såg att  Morsk ( arabhingsten) också var lös, han gick så nöjt på stallplanen tillsammans med Ninni , Raisa och Snorkfröken men följde snällt efter mig när jag gick före med foderhinken.  Vem vet vad han har pysslat med kanske blir många föl nästa sommar som tur är har han redan betäckt Raisa och Ninni. Det gick snabbt att fånga in hästarna med hjälp av foder så jag hann i tid till träningen.   

Det var jätte kul att komma igång och träna dressyr igen efter nästan två månaders uppehåll Åsa är verkligen jätte duktig och trotts det långa uppehållet sköte sig Cherokee över all förväntan.


Tjo hej!

Redan helg?

Vart tog veckan vägen tycker det var helg alldeles nyss. 
Har just kommit ur duschen efter passet med gubbarna som går halv dag på Fredagar och ska snart iväg till hemgården.
 
Mina planer för helgen
 
- Fredagkväll jobba på hemgården
- Sedan slappa framför Idol 
 
Lördag
- Träna dressyr för Åsa på Näset 9.30  
- Kanske jobba på hemgården
- Om jag inte ska jobba rida Bjarka
- Städa

Söndag

- Jobba på hemgården

- Försöka hinna rida Cherokee


Nu ska jag rusa  i väg till hemgården . 

Hej Hopp !!


Fullspäckad DAG

Min dag började kl 6.45 när klockan ringde och det var dags att kliva upp ville helst ligga kvar så drog mig en stund sedan slängde jag i mig en snabb frukost innan jag började arbeta tillsammans med gubbarna ( dom som jobbar här på dagana)  Lennart är ledig och jag jobbar istället för honom.  Jobbade till kl tre sedan hade jag en timme innan jag måste börja ta in hästarna innan lektionerna har tre ridlektioner på torsdagar hade tur och fick hjälp med nattningen av hästarna av Carina som bott här på gården i två dagar, efter nattningen fikade vi varma mackor och te vi båda var jätte hungriga.
 
 Ska jobba imorgon så nu ska jag gå och lägga mig så jag är pigg imorgon tror inte det tar länge innan jag somnar är jätte trött.  
     
God natt sov gott

Mysig morgontur

Har varit hos Fia och ridet Bjarka  hennes treåring som jag håller på att rida in , red en tur runt Edeforsen och Bjarka sköte sig jätte bra. 
 Hade kameran med så jag tog lite  blider.
 
Bjarka            
   Höstutsikt över Edeforsen  

Blåsig ridtur !!!

Äntligen efter att inte ridet på fyra dagar kom jag ut på en ridtur, jag och Cherokee tog  en lite längre tur på andra sidan E14.  Vädret  var kanske inte det bästa blåste nästan storm och eftersom att jag var rädd att min ny rakade häst skulle frysa om rumpan tog jag på honom ett ländtäcke vilket jag snabbt vart varse inte fungerade så bra när det blåser mycket det vill inte riktigt ligga på plats. Men vi hade en jätte trevlig ridtur cherokee sköte sig jätte bra med tanke på att det blåste och han inte gått på fyra dagar .

Vi har provat dom nya hästarna idag Emma och Anna fick agera testryttare det gick jätte bra tror att dom  kommer bli bra ridskolehästar dom är väldigt lugna och snälla, nu behöver träna konditionen lite  eftersom dom inte har gått så mycket under det senaste året .

Busan

 
älskar att ligga  på min gråa matta och titta på tv

Sofie


Collis klipptes också


Cherokee nyklippt


msn

Min adress mia.maria_jonsson@spray.se


Full späckat schema

Har jobbat hela dagen först ridlektion sedan på hemgården. 

Det har varit en tjej här på Lindberga idag som behandlar hästar hon har behandlat Sol,Konrad, Susand och Raisa väldigt intressant kommer inte ihåg vad själva behandlingsformen heter det var något långt krånligt namn men hästarna verkade trivas nästa gång hon kommer hoppas jag att hon kan behandla Cherokee också.

Imorgon har jag stalljour sedan ska jag jobba på hemgården och på kvällen kommer Kicki och klipper Cherokee en fullspäckad dag, det känns skönt  att få Cherokee klippt innan vi ska iväg och träna han har börjat få ganska tjock päls det skulle bli jobbigt för honom att träna i ridhus med så tjock päls. 

Har lite dåligt samvete att jag inte har hunnit rida ´Cherokee  i helgen han har fått ståt i tre dagar och kommer få stå imorgon också kommer inte hinna rida honom då heller;   hoppas han tycker det har varit skönt att vila lite. 

Tack och hej

      

Gud vad jag längtar!!

Idag anmälde jag mig till hoppträning  för Ted Nätterqvist på Näset 25-26/ 10, har tränat för honom några gånger förut och tycker att  han är jätte bra.
Och jag har talat med min tränare Monia och hon ska kanske komma till Timrå och ha träningar hoppas att det blir nått snart det vore jätte roligt hon är den bästa som jag har tränat för hon känner mig och Cherokee ut och innan kolla in hennes hemsida www.monias.se 

Längtar jätte mycket och då brukar tiden gå jätte sakta .
Tack och hej!!


Gismo


Lunch !!

Är hungrig men vet inte vad jag ska äta det är alltid lika svårt varje dag tycker jag men man måste ju äta.   

Ska jobba på hemgården ikväll  trivs jätte bra där ungdomarna och personalen där är så trevliga
Nu ska jag kolla vad jag har i kylskåpet och se vad det blir för mat.   Tack och hej!
  

Grattis Arvid

   Mitt Kusinbarn som döptes förra helgen Gud vad jag längtar efter ett ridhus!

Kommer just in efter att ha haft ridlektioner och banan var väldigt lerig och det var vattenpölar lite här och där tur att hästarna är snälla och inte  bryr sig om att det skvätter runt benen på dom annars hade det varit jobbigt.

En del dagar är det inte lika roligt att ha en utomhus bana .  
 
Nu ska jag gå ut och ta in hästarna Tack och hej!


Gud va trist med regn !!!

Har varit ute och lagt på alla hästarna täcken vilket bök det är med regn och jag som hade tänkt rida ut på en långtur i dag men får stanna inne och städa istället det behövs. 
 
Har satt in bilder på mina föräldrar som är så snälla och alltid ställer upp när jag behöver , t ex  lånade dom ut pengar till mig så att jag kunde köpa min nya bil
tack så mycket ni är bäst  älskar er !!! 

Pappa


Mamma


Flisan


cherokee och jag


Välkommen till min blogg!

Har äntligen tagit mig tid att skaffa mig en blogg har funderat på det  länge.  


RSS 2.0