Första advent!

Idag har det varit skit väder så jag har hållit mig inomhus och  julstökat städat  och hängt upp julgardiner  plockat fram ljusstaken , tomtar allt som hör julen till och i skrivandets stund har jag tänt ljus i hela mitt  hus riktig mysstämning.


Måste bara berätta om Bjarkas senaste framsteg det är så roligt, igår red jag henne bara i repgrimma och grimskaft för första gången red ca tre varv på gården och kände att hon kunde böja halsen och stanna det fungerade jätte bra så red  ut en sväng , vi både travade och galopperade hon är så lyhörd det är verkligen roligt att få börja rida en häst  alldeles från början och känna vilka framsteg dom gör varje gång man rider.

Red också ut på Cherokee i grimma och han börjar gå i  fin form även när jag rider utan bett  " jätte roligt". 
  
 Ha en fortsatt trevlig första advent!
   

Ännu ett försök


Nytt försök med filmen hoppas ni kan se den!


Utvärdering av helgens träning!

På Lördagen visade Cherokee sin mindre attraktiva sida  när vi skulle hoppa bana andra gången då han började vägra, men det var bra att det visade sig på träning så jag kunde få hjälp av Ted  annars har det ju varit så att han gått jätte bra på träningar men inte på tävlingar.  

Söndagen gick andra sidan jätte bra och då var Sofie Gradin där och filmade mig så jag kunde se hur jag red "TACK SNÄLLA SOFIE !" har kollat på filmen om och om igen . 

Om jag kan förstå mig på hur jag ska göra för att få in filmen på bloggen så lägger jag ut den vid ett senare tillfälle.

Jag har verkligen fått valuta för pengarna den här helgen när jag fått så mycket hjälp.

Är så glad att jag  i helgen kunde börja se ett samband mellan Teds tänk och Parelli filosofin.

Ha det bra!


 
 

Äntligen helg!

Så kul att helgen äntligen är här.  Vad ska ni hitta på ihelgen?
Själv kommer jag befinna mig mesta delen av helgen på Näset  där jag och Cherokee ska  drillas ut av Ted Nätterqvist i hoppningens ädla konst hoppas bara Cherokee är på sitt bästa humör och Ted också för den delen ; )

Idag har jag och  Bjarka för första gången ridet  runt Ede, med alla faror som kan vänta där  jag var nog mer nervös än Bajrka som inte verkade tycka det var någon Big deal med tåg och bilar utan travde på som om hon inte gjort annat,   "hon är verkligen en cool treåring".  Igår red jag samma sväng med Cherokee och  han som gått den tusentals gånger hittade massa farliga saker att skygga för och järnvägs övergångarna är lika farliga varje gång.

Nu ska jag se på Idol.

Trevlig helg!  


Julkänsla!

När jag var ute och tog in hästarna snöade det och marken var täckt med fin pudersnö , kom på mig själv med att gå och nynna på en julsång så nog märks det att det snart är jul och den härliga julkänslan börjar infinna sig .
När brukar ni få den rätta julkänslan? 
För mig brukar det oftast vara dagen innan julafton när vi  pyntat klart och vi får prov smaka julskinkan som mamma nyss gjort klar . 

Nu ska jag gå och lägga mig!


18/11-08

Idag har varit en sådan dag som jag har hunnit med hur mycket som helst utan att stressa, ringde och beställde klipptid och hade en sådan tur att jag fick tid redan en och en halv timme senare så det var bara att slänga sig i duschen sedan åka till Fränsta och var där i så god tid så jag hann handla och gå på banken innan. 
Sedan efter lunch var jag barnvakt till Jolina som var sjuk idag, hann rida en sväng på Bjarka också innan ridlektionerna hon är så duktig och trevlig att rida .
 

 Bjarka

´Ha de!!

Nakenhäst

                

Nu har Cherokee blivet klippt igen, tycker det var bara nyss han blev klippt men pälsen växer som ogräs för nu såg han ut som en isbjörn igen. 
Skönt att ha honom klippt innan helgen när vi ska på Nästet och träna annars skulle stackarn vara sjöblöt redan efter uppvärmingen

En trött liten Fiffi


22/11- 23/11 Tedträning !!

Idag anmälde jag mig till träningen för Ted Nätterqvist på Nästet nästa helg ska bli jätte kul, hoppas att Cherokee sköter sig lika bra som på föra träningen för Ted. 

Har nyss kommit in från en ridtur på Bjarka hon börjar bli riktigt fin att rida och hon tycker det är så roligt att hon ibland gör små glädjeskutt.

Nu ska jag dammsuga och torka golven. 

HA DET BRA !   


JAG vill ha

   En hingst född 2008 som heter Amigo. Och hör på det här han är släkt med Cherokee är det ödet kanske.
 

En ridtur

Idag har jag och Cherokee vairt ute på en jätte trevlig tur vi red bort mot hemgården och galopperade på lägderna Cherokee sköte sig jätte bra lugn och fin.
Igår flyttade Morzk och Grålle hem till Anna Lena, jag och Cherokee tog Grålle i släpp och red till Edeforsen först efter en stunds övertalning följde Grålle snällt med och då vi kunde till och med både trava och galoppera då verkade Grålle  tycka att det var roligt än kan den gamla gubben. 


Dressyrträning

Idag har jag och Cherokee varit och tränat dressyr för Åsa på Näset. Cherokee var jätte duktig idag kändes mjuk och följsam, tänka sig att det kan vara så roligt att träna dressyr förut såg jag det mest som nödvändigt för att hoppningen skulle funka men nu längtar jag till och med till dressyrträningarna Åsa är verkligen jätte bra.
I Torsdags tränade jag PNH för Rosa och då fick jag  tips på några nya övningrar som ska få Cherokee slappna av och börja gå i form när jag jobbar honom från marken  fick tillbaka inspirationen väldigt roligt.

Har åkt hem med Hero det var lite jobbigt att ha honom här när Fiffi löper.

Ha en super bra helg !!

Fredag

Idag har jag haft en riktig slödag har legat framför tven.  Men nu tänkte jag ta tag i mitt lilla  hus och städa lite blir ganska stökigt med tre hundar ,  en katt och en slaver. Sedan ska jag se på idol och äta chips.

Tack och hej 
 


 

Antog Sofies utmaning

Skickade en förfrågan på mitt namn till 118 100 och fick till svar 118 100 tror att Maria Jönsson är en positiv tjej som älskar relativitetsteorin. Hennes hemliga talang är crocket.  
Det där om relativitetsteorin vet ja inte men vem vet jag kanske är en hejare på crocket .

Skickar utmaningen vidare.

Tack och hej

Hundvakt !!

Den här veckan har jag den stora äran att låna Anna Lenas pudlar ( Fiffi & Lille Bror ) medans hon är i Berlin och hälsar på sin syster.
Planer för dagen rida  Cherokee vi ska rida en sväng med Sofie och Collis, sedan ska jag ta en promenad en hundarna.
Ikväll ridlektioner också ska jag se på Bonde söker fru.
Imorgon ska jag träna PNH för Rosa det ska bli jätte roligt har liksom kört fast lite på samma övningar, kul med lite inspiration och tips.¨
 
Nu ska jag äta frukost.

Tack och hej !! 
  


Fest på Ede skola

Igår var det fest på Edeskola, det var jätte trevligt åt gott och dansade linedance ,många goda skratt blev det.
Här är lite bilder från igår.
           RSS 2.0